Offshore Yachting

 
Veliki broj vlasnika plovila (jahte, jedrilice, čamci…) se odlučuju registrirati svoja plovila u nekoj od offshore jurisdikcija.
Razlog njihovog interesiranja za ovaj vid registracije leži u prednostima koje ove jurisdikcije pružaju.
Te prednosti se ogledaju u fleksibilnim pomorskim zakonima jurisdikcija i fleksibilnosti s obzirom na vlasnika plovila, kao i u poreznim olakšicama.
Osnivanje offshore tvrtke koja će biti vlasnik plovila je još jedna od prednosti koju pruža registracija plovila u nekoj od offshore jurisdikcija, i istovremeno je idealan način na koji vlasnici mogu zaštiti osobnu privatnost, ali i vlastitu imovinu od mogućih nepredviđenih situacija prilikom plovidbe.

Vlastitu privatnost štitite prije svega što se Vi konkretno nigdje ne pojavljujete kao vlasnik plovila. Offshore jurisdikcije pružaju mogućnost prijenosa tajnosti vlasničke strukture tvrtke na daleko višu razinu (www.offshore-europe.com).

Također, ukoliko se desi neka nepredviđena situacija prilikom plovidbe, Vi kao vlasnik plovila niste odgovorni vlastitom privatnom imovinom za dug ili nastalu štetu. Za to je odgovorna Vaša offshore tvrtka koju koristite u svrhe vlasništva i koja nema nikakve direktne veze sa Vašom ostalom imovinom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор